Fekete István Általános Iskola és Művelődési Ház

RSS Fekete István Általános Iskola és Művelődési Ház
A Fekete István Általános Iskola és Művelődési Ház Zichyújfalu község alapfokú oktatási intézménye és kulturális színhelye.

Zichyújfalu területét már a kelták lakták is. Ókori ezüstpénzérméket találtak is a településen. Újfalu első írásos említése 1239-ből származik. A település a 18-19. században a Velencei-tó térségének egyik legfontosabb településének számított. Az 1898. évi IV. törvénycikk értelmében a település neve Újfaluról Zichyújfalura változott.

Zichyújfalun az oktatás több száz éves múltra tekint vissza. A 19. században iskolája római katolikus volt, ahová a reformátusok gyermekei is járhattak. Az 1870-es években Zichy János beszüntette az iskola működésére szánt adományokat, így egy rövid időre abbamaradt a tanítás. A később újraindult oktatás 1958-ig itt zajlott, ekkor épült fel az új iskola.

Az iskola épületét 2003-ban kibővítették, amely művelődési ház is. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében „A” típusú tornaterem épül az iskola számára.

Látogass el az alábbi weboldalra: Fekete István Általános Iskola és Művelődési Ház, vagy böngéssz hasonló kategóriájú oldalak között Tanfolyamok, oktatás

www.feketei-zu.sulinet.hu
0
0.0/5 for 0 értékelés
0
2016-05-15
Fekete István Általános Iskola és Művelődési Ház
 
Készítette LinkEelek Linkkatalógus, linkgyűjtemény, webkatalógus © 2014 - 2018    Generated in 0.017 Queries: 6    Kapcsolat    Hírlevél